FORGOT YOUR DETAILS?

Haarwerken

pruiken-pagina-1Op het moment dat iemand last begint te krijgen van haaruitval verschijnselen, is het mogelijk om gebruik te gaan maken van een pruik.

Een pruik is een kunstmatig kapsel, dat op het hoofd gedragen de suggestie geeft een werkelijk kapsel te zijn. Een pruik die een gedeelte van het hoofd bedekt wordt toupet of haarstukje of ook wel haarwerk genoemd.

Een pruik kan gemaakt zijn van synthetisch haar of echt haar, dat veel duurder is. Zelfs afgeknipt eigen hoofdhaar kan worden gebruikt, maar dat komt niet veel voor.

De pruik kan worden gedragen door mensen die ontevreden zijn over hun kapsel. Mannen die van nature kaal zijn dragen nog zelden een pruik, maar dat is anders bij mensen die door een chemokuur last hebben van haaruitval. Zij verwachten dat een pruik het natuurlijke haar imiteert, zodat voor anderen niet duidelijk is dat er een pruik wordt gedragen.

pruiken-pagina-2Tegenwoordig is de ¾ pruik ontzettend populair bij vrouwen tussen de 18 en 30 jaar deze ¾ de pruik wordt achter de eigen haarlijn bevestigd en geeft de suggestie dat je heel mooi vol en lang haar hebt.

Anders is dat met sommige magistraten, zoals rechters in Groot-Brittannië. Het is geen geheim dat deze mensen een witte pruik dragen en vaak blijft het echte haar gedeeltelijk zichtbaar.

Ook vindt de pruik haar toepassing in theatervoorstellingen en films. Veel religieuze joodse vrouwen dragen na hun huwelijk een pruik, die vaak wordt aangeduid met het Jiddische woord daarvoor: een sjeitel.

De Franse koning Lodewijk XIII was vermoedelijk al vroeg kaal en was een van de eersten in zijn tijd die een pruik droeg, een mode die meer dan 100 jaar stand hield. De pruik werd dagelijks gepoederd in een pruikenkamer.

echthaarpruiken

Echt haar pruiken

Het kiezen van de juiste pruik is een belangrijke beslissing, aangezien deze invloed heeft op het uiterlijk en zodoende op de uitstraling en het zelfvertrouwen. Tophaar voorziet in de behoefte naar kwalitatief hoogwaardige echt haar pruiken en deze zullen altijd op maat voor de betreffende cliënt worden gemaakt.

Bij Tophaar kunt u dan ook kiezen uit diversen opties om zo een pruik te laten maken welke geheel naar uw wens is.
Zo heeft u de keuze uit verschillende monturen, haarkwaliteiten en zal de pruik worden aangemeten om zo een perfect kwaliteit en pasvorm te kunnen garanderen.

De voordelen van echt haar pruiken zijn dat bij deze in tegenstelling tot de synthetisch haar pruiken kunnen worden gedragen met lange haarlengten en dat u zelf het echte haar kunt krullen en stijlen alsof het uw eigen haren zijn.
echthaarpruiken-2Er is eigenlijk maar 1 nadeel en dat is dat de levertijd 12 weken bedraagt en deze echt haar pruiken dus vaak niet tot een keuze behoren als u een chemokuur gaat krijgen.

haarwerk-1

Haarwerk

Op het moment dat iemand last begint te krijgen van haaruitval verschijnselen, is het mogelijk om gebruik te gaan maken van een pruik of haarstukje.
Een pruik zal in de regel een groot gedeelte van het hoofd bedekken en is geschikt voor diegene die bijna geen of helemaal geen haar meer hebben of door een chemokuur het haar gaan verliezen.
Een haarstukje zal meestal een klein gedeelte bedekken en worden gefuseerd met de nog aanwezige eigen haren. Haarstukje zijn dus vooral geschikt voor mannen en vrouwen die nog voldoende haar hebben waarmee het haarstuk kan worden gefuseerd.

De voordelen van een haarwerk op maat:

  • Een uniek en goed passend haarwerk van echt of synthetisch haar
  • Geen verschil met uw eigen kleur en haarstructuur
  • haarwerk-2Nooit meer een schaamtegevoel over uw haren
  • Gemakkelijk tussen uw eigen haar permanent of semi-permanent te bevestigen
  • Eindelijk verlost van kale plekken of littekens op uw hoofd
TOP