FORGOT YOUR DETAILS?

Kosten & vergoedingen

Basisvergoeding voor haarwerken

Als je als man om medische redenen een haarwerk nodig heb, dan kom je in de meeste gevallen in aanmerking voor een vergoeding. Je hebt hiervoor een verwijzing nodig van de huisarts en/of dermatoloog/specialist. Vrouwen hebben in tegenstelling tot mannen ook bij erfelijke haartuitval recht op een vergoeding. Ook dit zal één van onze specialisten met u bespreken.

De basisvergoeding voor 2018 is €431,-

HSBN-SEMH gecertificeerd

Tophaar is HSBN-SEMH gecertificeerd. Dat betekent dat onze haarwerken gecertificeerd zijn als medische hulpmiddelen van hoogwaardige kwaliteit. Wij hebben daarom leveringsovereenkomsten met alle Nederlandse zorgverzekeraars.

Aanvullende verzekering

Als je een aanvullende verzekering hebt, dan heb je vaak recht op een extra vergoeding naast de basisvergoeding. De hoogte van deze extra vergoeding is verschillend per zorgverzekeraar. Informeer bij je zorgverzekeraar wat de hoogte hiervan is. Je hebt recht om ieder jaar een nieuw haarwerk aan te schaffen met een bijdrage van de zorgverzekeraar. Op de site van Independer kun je goed zien wat er binnen de aanvullende verzekering vergoed wordt.

Belastingdienst

Ook de belastingdienst heeft een interessante regeling. Ziektekosten komen tot 1,65% van je verzamelinkomen niet in aanmerking voor teruggave. Als je haarwerk duurder is dan dat bedrag, dan kom je dus wel voor teruggave in aanmerking. In de meeste gevallen kun je dus een groot deel van de kosten voor het haarwerk terugkrijgen van de belastingdienst. Sommige gemeenten hebben ook een speciale regeling. Informeer bij jouw gemeente!

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek op locatie of een Online vrijblijvend adviesgesprek met Skype of What’s App.

U kunt altijd terecht op locatie voor een gratis vrijblijvend adviesgesprek en sinds kort bieden we tegen betaling van € 25,- ook de mogelijkheid om een online adviesgesprek in te plannen.

Indien u een basis-ziektekostenverzekering hebt, heeft u al recht op een vergoeding voor uw haarwerk. Bent u aanvullend verzekerd? Dan heeft u -afhankelijk van de soort verzekering en de maatschappij- veelal recht op een hogere vergoeding. Wij bekijken graag voor u of u een vergoeding krijgt en hoe hoog deze zou zijn. Tevens kunnen we de administratie rompslomp verzorgen voor u zodat alles geregeld is. Wilt u zelf checken hoe het zit? Op http://www.independer.nl kunt u zien welke verzekeraar het meeste vergoedt.

 

Exacte vergoeding via ons aanvragen

Verkennen

Maximale grootte 10MB

Verkennen

Maximale grootte 10MB

CAPTCHA
Een moment geduld aub.
TOP