FORGOT YOUR DETAILS?

Haarverzorgings producten met siliconen

/ / Nieuws

Het echte haar van haarwerken en extensions krijgt vanuit het atelier een beschermende siliconen laag maar wat doen deze siliconen nou eigenlijk en waarom is het belangrijk?

Wat zijn siliconen?

Ik ben geen professor, en dus kan ik dit niet goed uitleggen (laat staan snappen), maar siliconen zijn polymeren die goed bestand zijn tegen UV-straling (dag/zonlicht) en zuurstof. Naast allerlei andere functies worden ze gebruikt in verzoringsproducten, zoals shampoos, conditioners en crèmes.

Wat doet het voor je haar?

De reden dat merken siliconen in hun haarproducten stoppen is simpel. Het zorgt ervoor dat je haar glad is, glanst en gezond lijkt. Siliconen leggen een laagje om je haar heen, wat het afsluit en zorgt voor die glans. Ook voelt het onder de douche al lekker zacht aan. Het voelt allemaal wel heel lekker, maar is het ook goed voor je haar?
Nou om eerlijk te zijn is het niet goed voor je bio-haren maar omdat het probleem met siliconen is dat ze lastig uit te wassen zijn, je hebt daarvoor een krachtige reiniger nodig als SLS of SLES (in ieder geval sulfaten), wat weer slecht is voor je haar en huid omdat ze agressief zijn. Ook sluit het je haar en hoofdhuid af, wat ervoor zorgt dat er geen lucht of vocht meer bij kan komen. Aan de ene kant is dit goed – je haar zal niet pluizig zijn – maar aan de andere kant maakt het je haar zwaar. Je haar en hoofdhuid moeten gewoon kunnen ademen, afsluiten is niet een manier om het gezond te maken of houden.

Maar voor de haren die gebruikt worden voor het maken van haarwerken en extensions is een extra beschermlaag die het haar tegen UV-straling en andere invloeden van buitenaf beschermd absoluut geen overbodige luxe! Wij van Tophaar raden u dan ook aan om het haar van uw haarwerk of extensions te verzorgen met onze huislijn Siliconmix.

TOP